• Logo
  • Since
  • 0905 989 373
    0905 678 004
    info@rossy.sk
  • Môj profil
  • 4 ks
    za 158.90 €
Záhradné jazierka, biodesign bazény | ROSSY.sk

Záhradné jazierko v Lete

  • Pridané: 15.01.2019   |   Autor: ROSSY   |   362 čítaní / zobrazení


Počas letných mesiacov sú záhradné jazierka už v plnom rozkvete. Starostlivosť o ne nie je taká náročná ako na jar. Spočíva najmä v udržovaní jazierka a filtračnej techniky v optimálnom stave.
 

Voda a vodné rastliny

V letných mesiacoch je dôležité sledovať teplotu vody v záhradnom jazierku. Počas slnečných dní sa často stáva, že sa voda v jazierku prehrieva. Zvýšená teplota vody môže ohroziť funkčnosť jazierka a vitalitu rýb.  Preto je dôležité počas leta udržiavať jazierko v čistom stave, čo okrem filtrácie dosiahneme aj odstraňovaním usadených kalov z jazierka najlepšie pomocou jazierkového vysávača. A rovnako odstraňovaním odumretých a poškodených častí rastlín prípadne iných nečistôt napadaných v jazierku - vhodným pomocníkom môžu byť sieťkanožnice s kliešťami. V prípade, že sa teplota vody vyšplhá k 30°C je vhodné  pridať do jazierka prekysličovanie a obmedziť kŕmenie rýb.
 

Filter, čerpadlo a UV-lampa

Čistenie filtračných zariadení je základným úkonom počas letných mesiacov. V závislosti od druhu filtrácie, jazierkový filter čistíme najmä prostredníctvom odkalovania  hrubých nečistôt a odstraňovania usadenín z filtračných materiálov prepieraním vo vode z jazierka. Filtračné materiály nikdy nečistíme rôznymi saponátmi, vapkami ani vodou, ktorá má iné zloženie ako voda v jazierku. Na zabezpečenie všetkých procesov potrebných pre fungovanie jazera musí byť filtrácia počas letnej sezóny v prevádzke nepretržite.


Ryby

Starostlivosť o ryby spočíva vo vizuálnej kontrole zdravotného stavu, vhodným kŕmením a zabezpečením krmiva, ktoré je vhodné na letné mesiace- viac v článku: kŕmenie koi.

Pri takejto údržbe by malo vaše záhradné jazierko počas letnej sezóny vyzerať nádherne.

 

jazierko v lete, záhradné jazierko v lete, zahradne jazierko v lete

  

 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.